EMZİRME DÖNEMİNDE EN ÇOK SORULAN SORULAR ?

Emzirme döneminde kilo verebilir miyim  ?

 Sağlıklı ihtiyacınız ölçüsünde yeterli ve dengeli beslenme söz konusu olduğunda mutlaka 1.5-2 kg civarında bir kilo kaybı söz konusu olabilir.Ancak sütüm daha çok olsun düşüncesi ile daha fazla gıda tüketimi söz konusu olduğunda bu dönme farklı sonuçlarıda beraberin de getirebilmektedir.

 Emzirme döneminde hangi besinlere dikkat etmem gerekir  ?

 Her  besin ve besin grubu  anne ve bebek için çok önemlidir.

Anne tükettiğinde gaz yapan gıdalar  ;roka tere  lahana, brokoli, sarımsak ,soğan, çemen ,  vb  bebekte de gaz şikayeti ortaya çıkartabilir.

Bu nedenle dikkatli davranmak gerekebilir. Bebeğiniz sizin aldığınız bazı gıdalara  bağlı  olarak emzirme sonrasında ve ağlıyor  yada huzursuzluk belirtileri sergiliyorsa bir süre o gıdadan besineden  uzak kalmayı  durmaya çalışın .Eğer annenin  herhangi bir gıdaya karşı alerjisi varsa bu durum bebeği de etkileyebilir.MUTLAKA DİKKATE DEİN.

Emzirirken ne kadar su içmeliyim ?

Her emzirme sonrası 1 bardak olmak kaydıyla 2-3 lt su  (kişisel özelliklere göre değişse de) tüketmeuye çalışın.

Süt içsem bebeğimde gaz olur mu ?

Anneye gaz yapan yiyecek ve içecekler bebeğe de gaz yapabilir.Böyle bir şikayetiniz oluyorsa laktozsuz süt ve yoğurdu tercih edebilirsiniz.Gaz yapıyor diye süt ve yoğurdu beslenme programından çıkarmanız ykalsiyum , fosfor , triptofan , protein vb besin öğelerinden yetersiz beslenmenize sebep olur.

Çemen süt arttırıyormuş tüketebilirmiyim ?

İçerisinde bulunan sarımsak ve baharatların kısmi etkisi bulunuyor olsa bile  çemen anne ve bebekte ciddi bir gaz sorunu ortaya çıkartır.Bu sorun bebeğin uykusunu ,annenin uyku ve beslenmesini bozacağı için süt arttırmak yerine sütün azalmasına sebep olur.

Çok tatlı tüketirsem sütün besleyici özelliği artar mı ?

Son dönemde çok sık karşılaştığım sorulardan bir tanesi çok tatlı tüketirsem sütüm artar ?mı kalitesi artar ?mı sorusu .

Öncelikle tatlı tüketimi sütü , sütün kalitesini arttırmaz .Aksine boş enerji kaynağı alan annenin kilo yönetiminde sorun yaşamasına neden olur.Tat içeren bu tür ürünler tüketildiğinde anne kısmi olarak kendini iyi hissedebilir ancak bu bilimsel anlamda bir sonuç ortaya çıkarmaz.

Bir ayda 6- 10 kg verebilirmi yim ?

Hamilelik döneminde çok kilo alan annelerin isteği hemen hızlı kilo vermektir.ancak anne ve bebeğin sağlığı açısından böyle bir kilo verişi sağlıklı değildir. Bu dönemde öncelikle amaç hızlı kilo vermek değil sağlıklı bir emzirme dönemi geçirmektir

 

Diyetinfo İletişim / Ulaşım

Telefon 0 216 360 00 50
Whatsapp 0 532 411 30 68

Bağdat Caddesi No: 211/25 Ömür Apt Çiftehavuzlar / Kadıköy / İstanbul

Diyetinfo Güncel

Diyetinfo Güncel arşivi için tıklayınız...
ONLINE BESLENME DANIŞMANLIĞI

Zayıflamak istiyorsunuz
ama vaktiniz mi yok?

E-konsültans, görüntülü
konuşma / danışma
hizmet ile Diyetinfo
her zaman yanınızda.


Randevu için tıklayın
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry